Thursday, January 13, 2022

Avhandlingsutlåtande för en uppsats

Avhandlingsutlåtande för en uppsats



Mycket imponerad av vändningstiden och den uppmärksamhet på detaljer som behövs för uppdraget. Fokuserat och kortfattat När du skriver ditt examensarbete är det av stor vikt att vara fokuserad. Ändrar droganvändning det moraliska klimatet eller får ekonomin att sjunka? Innehållsförteckning. Det är inte tillrådligt att argumentera om ett ämne som avhandlingsutlåtande för en uppsats mycket bred. Slutsats Precis hypotes.





Innehållsförteckning



Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University. När du skriver ut den här sidan måste du inkludera hela det juridiska meddelandet. Alla rättigheter förbehållna. Detta material får inte publiceras, reproduceras, sändas, skrivas om, avhandlingsutlåtande för en uppsats, eller omdistribueras utan tillstånd. Användning av denna webbplats innebär att du accepterar våra villkor för rättvis användning. En argumenterande eller övertygande skrift måste börja med en diskutabel tes eller påstående. Med andra ord, avhandlingsutlåtande för en uppsats, avhandlingen måste vara något som folk rimligtvis kan ha olika åsikter om, avhandlingsutlåtande för en uppsats. Om din avhandling är något som är allmänt överens om eller accepterat som faktum så finns det ingen anledning att försöka övertala människor.


Detta avhandlingsuttalande är inte diskutabelt. För det första antyder ordet förorening att något är dåligt eller negativt på något sätt. Dessutom är alla studier överens om att föroreningar är ett problem; de är helt enkelt oense om vilken inverkan det kommer att få eller omfattningen av problemet. Ingen skulle rimligen kunna hävda att föroreningar är entydigt bra. Detta är ett exempel på en diskutabel tes eftersom förnuftiga människor skulle kunna hålla med om den. Vissa kanske tycker att det är så vi ska spendera nationens pengar. Andra kanske tycker att vi borde spendera mer avhandlingsutlåtande för en uppsats på utbildning.


Ytterligare andra skulle kunna hävda att företag, inte regeringen, borde betala för att begränsa föroreningarna. I detta exempel finns det också utrymme för oenighet mellan rationella individer. Vissa medborgare kanske tycker att fokus på återvinningsprogram snarare än privata bilar är den mest effektiva strategin. Även om omfattningen av din uppsats kan tyckas överväldigande i början, generellt sett är ju snävare avhandlingen desto effektivare din argumentation. Din avhandling eller påstående måste styrkas av bevis. Ju bredare ditt påstående är, desto mer bevis kommer du att behöva för att övertyga läsarna om att din ståndpunkt är rätt. Det finns flera anledningar till att detta uttalande är för brett för att argumentera. Först, avhandlingsutlåtande för en uppsats, vad ingår i kategorin "droger"? Pratar författaren om illegal droganvändning, rekreationsdroganvändning som kan inkludera alkohol och cigaretter eller all användning av medicin i allmänhet?


För det andra, på vilka sätt är droger skadliga? Orsakar droganvändning dödsfall och likställer författaren dödsfall till följd av överdoser och dödsfall till följd av narkotikarelaterat våld? Ändrar droganvändning det moraliska klimatet eller får ekonomin att sjunka? Slutligen, vad menar författaren med "samhälle"? Syftar författaren bara på Amerika eller den globala befolkningen? Gör författaren någon skillnad mellan effekterna på barn och vuxna? Det finns alldeles för många frågor som påståendet lämnar öppna. Författaren kunde inte täcka alla de ämnen som anges ovan, men påståendets generella karaktär lämnar alla dessa möjligheter öppna för debatt. I det här exemplet har ämnet droger begränsats till illegala droger och skadan har begränsats till gängvåld. Det här är ett mycket mer hanterbart ämne.


Denna avhandling begränsar argumentets omfattning genom att inte bara specificera hur mycket pengar som används utan också hur pengarna faktiskt kan hjälpa till att kontrollera föroreningar. Denna avhandling begränsar argumentets omfattning genom att inte bara specificera vad fokus för en nationell anti-föroreningskampanj bör vara utan också varför detta är det lämpliga fokuset. Kvalifikationer som "normalt", "allmänt", "vanligtvis" eller "i genomsnitt" hjälper också till att begränsa omfattningen av ditt påstående genom att tillåta det nästan oundvikliga undantaget från regeln. Anspråk faller vanligtvis i en av fyra kategorier. Funderar på hur du vill närma dig ditt ämne, eller med andra ord vilken typ avhandlingsutlåtande för en uppsats påstående du vill göra, är ett sätt att fokusera din avhandling på en viss aspekt av ditt bredare ämne.


Påståenden om fakta eller definition: Dessa påståenden argumenterar om vad definitionen av något är eller om något är ett fastställt faktum. Påståenden om orsak och verkan: Dessa påståenden hävdar att en person, sak eller händelse orsakade en annan sak eller händelse att inträffa. Påståenden om värde: Dessa är påståenden om vad något är värt, oavsett om vi värderar det eller inte, hur vi skulle bedöma eller kategorisera något. Påståenden om lösningar eller policyer: Dessa är påståenden som argumenterar för eller emot en viss lösning eller policyinställning till ett problem. Vilken typ av påstående är rätt för ditt argument?


Vilken typ av avhandling eller påstående du använder för ditt argument beror på din position och kunskap om ämnet, din publik och sammanhanget för din uppsats. Du kanske vill fundera på var du föreställer dig att din publik ska vara i detta ämne och peka ut var du tycker är störst avhandlingsutlåtande för en uppsats i synpunkter kan vara. Även om du börjar med en typ av påstående kommer du förmodligen att använda flera inom tidningen. Oavsett vilken typ av påstående du väljer att använda är det viktigt att identifiera kontroversen eller debatten du tar upp och att definiera din ståndpunkt tidigt i tidningen. Hitta information För Hitta information För akademiker Antagning Aktuella studenter Friidrott Om Karriärer Blivande studenter Forskning och partnerskap Snabblänkar Ansök Nyheter President Butiksbesök Ge akut.


Purdue Online Writing Lab College of Liberal Arts. Writing Lab Purdue OWL Research Kontakt Webbkarta. Allmänt skrivande Akademiskt skrivande Etablering av argument. Välkommen till avhandlingsutlåtande för en uppsats Purdue OWL Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University, avhandlingsutlåtande för en uppsats. Utveckla starka avhandlingsuttalanden Sammanfattning: Dessa OWL-resurser hjälper dig att utveckla och förfina argumenten i ditt skrivande. Minst 25 procent av den federala budgeten bör spenderas på att begränsa föroreningar. Minst 25 procent av den federala budgeten bör spenderas på att hjälpa till att uppgradera företag till ren teknik, forskning om förnybara energikällor, avhandlingsutlåtande för en uppsats, och plantera fler träd för att kontrollera eller eliminera föroreningar.


Amerikas insatser mot föroreningar bör fokusera på privatägda bilar eftersom det skulle tillåta de flesta medborgare att bidra till nationella ansträngningar och bry sig om resultatet. Även om vissa förståsigpåare har framställt en fyraårig högskoleutbildning som något nödvändigt för vuxenframgång, bör denna uppfattning inte behandlas som en given. Federal studielånspolitik har bidragit till en utbredd ökning av högskoleundervisningen. Studieskuldkrisen är ett av de allvarligaste problemen som landet står inför idag. Istället för att uppmuntra alla studenter att gå på fyraåriga högskolor bör vi istället betona giltigheten av tvååriga högskolor, tekniska skolor och handelsskolor också.





uppsats om världsfred



Slutsatsen bör inte ställa några nya frågor, och avhandlingen kan till och med betraktas som den övergripande slutsatsen. Längden på ett avhandlingsutlåtande bör inte vara för lång. Eftersom ett avhandlingsutlåtande är en kortfattad sammanfattning av ett huvudpåstående, bör det bestå av en enda, fullständig mening. Vissa omständigheter kan kräva två till tre meningar, beroende på längden på hela uppsatsen. Exempel: en uppsats på fem stycken bör endast ha en avhandling i en mening. Författaren bör sammanfatta idén med tidningen. Om man skriver en tjugosidig forskningsartikel kommer uttalandet troligen att kräva flera meningar eftersom det kommer att finnas mer information att täcka. Så efter att du har bestämt dessa punkter bör du organisera dem i en eller två sammanhängande meningar.


Här är ett exempel på ett bra examensarbete som innehåller alla nödvändiga element som nämns ovan:. Exempel: Även om uniformer kan förbättra enheten i skolor, bör skolor inte tvinga eleverna att bära dem. Avhandlingens uttalande bör belysa ämnet, påståendet och de viktigaste punkterna som du kommer att använda i din akademiska uppsats för att stödja påståendet. Vilket är det bra alternativet? Detta gör det lättare för dem att bevisa sin poäng överlag. Alternativ B innehåller tre distinkta underpunkter som det kommer att använda för att bevisa sitt huvudpåstående, medan den första meningen bara gör ett allmänt påstående. Alternativ B går mer på djupet om varför påståendet är korrekt och presenterar resonemang som kan motiveras från många externa källor.


Välj en primär fråga att besvara och kom med ett tydligt, kortfattat svar på den i ett examensarbete. Alla uppsatser bör ha ett examensarbete eftersom det är grundelementet i nästan alla typer av papper - förutom kanske kreativt skrivande. Studenter lägger vanligtvis mycket tid på att formulera grova idéer utan att veta vad ett examensarbete ska innehålla. När du skriver någon typ av akademisk uppsats är det viktigt att ha ett organiserat system för att slutföra uppgiften snabbt. För många elever är det bästa sättet att lära sig att se några realistiska exempel. Så här kommer vi att se hur ett avhandlingsuttalande beror på syftet med uppsatsen:.


Bestäm vilken typ av examensarbete du tänker använda. Huvudargumentet kan vara en åsikt, analys eller förslag. Författaren bör erbjuda något som vissa människor kan inte hålla med om. Övertyga publiken om din sanning genom hela tidningen. Exempel: Resultatet av Brexit-folkomröstningen orsakades av arbetarklassens frustration med den politiska eliten och av stram politik som har urholkat offentliga tjänster och fragmenterade samhällen; folkomröstningen erbjöd ett alternativ till status quo. Du behöver inte presentera ett starkt argument, du behöver snarare analysera, tolka och utvärdera olika aspekter av samma ämne. Det bör introducera nyckelpunkterna i din analys. I en jämför och kontrast avhandling bör ditt mål vara att jämföra, granska och ställa de två punkterna samman.


Exempel: Även om judendom och kristendom är abrahamitiska religioner som kommer från samma kulturella härd, är de olika genom sin implementering av traditioner, sina förverkliganden av religiösa kanoner och sina uppfattningar om Jesus Kristus. I en orsak och verkansuppsats måste du förklara orsaken till någon händelse eller händelse. Exempel: Den främsta anledningen till att mobbning på gymnasiet äger rum är det faktum att moderna tonåringar tittar på våldsamma videor och spelar våldsamma videospel. Att skriva ett bra examensarbete är aldrig lätt. Det är den viktigaste delen av en hel uppsats. Är det möjligt att skapa en med minimal ansträngning? Vår tjänst "skriv en uppsats åt mig" kommer att koppla ihop dig med en erfaren akademisk författare som har skrivit hundratals utmärkta avhandlingsutlåtanden tidigare och som känner till alla ingredienserna för en framgångsrik.


Innan du tittar på exempel på avhandlingsutlåtanden för uppsatser är det viktigt att först och främst förstå vad ett avhandlingsutlåtande är. Den här typen av uttalande:. Vanligtvis har exempel på avhandlingsutlåtanden för uppsatser formatet A är B som tillskrivs C. För att kunna skriva ett effektivt uttalande måste du ha en idé om hur du skriver ett. Detta examensarbete bör följas av en förklaring. I det här fallet betyder det att papperet ska:. Det finns många andra exempel på avhandlingsutlåtanden för uppsatser. Observera att dessa bör skrivas på ett övertygande sätt för att övertyga läsarna att köpa de idéer du stöder.


Det finns fyra viktiga aspekter du måste tänka på när du skriver ditt examensarbete och dessa inkluderar det faktum att det måste:. När du skriver en uppsats är det viktigt att välja sida. När du hanterar ett ämne kan du inte argumentera på båda sidor. Därför, medan du skriver din uppsats, bestäm vilken position du ska ta. Detta är inte ett bra avhandlingsuttalande och det kommer att lämna din läsare förbryllad. Du måste därför ta ställning, välja sida och hålla dig till den. Vad mer är, människor som andas in denna rök gör det utan deras samtycke. Med sådana exempel på avhandlingsutlåtanden för uppsatser borde det vara lätt för dig att strukturera genomtänkta avhandlingsutlåtanden som tvingar dina läsare att läsa mer.


Ett sådant uttalande väcker ingen anledning till debatt. Det är ett faktum och det avslutar ämnet på det eftersom det inte finns något mer att säga. Det sistnämnda är en diskutabel tes eftersom motståndare kan framföra argumentet att de hemlösa redan får mer än de borde. När du skriver ditt examensarbete är det av stor vikt att hålla fokus. Det är inte tillrådligt att argumentera om ett ämne som är väldigt brett. Om detta händer är chansen stor att du kommer att hamna förvirrad och inte säker på vilken riktning ditt papper kommer att ta. Till exempel förändrades många saker när Hitler tog över som kansler. De förändrades från dåligt till värre vilket ledde till denna tragedi som kallades förintelsen. Att begränsa ditt avhandlingsutlåtande ger det mer tyngd och gör det lätt för läsaren att identifiera sig med ditt ämne och fortsätta läsa till slutet.


Påståendet du gör är avgörande för att bygga upp din uppsats. Därför är det viktigt att du kommer med ett examensarbete som du kan stödja i arbetet med att skriva din uppsats. Ett sådant uttalande har inga stödjande påståenden. Det finns saker du måste tänka på som varför de ska flytta till mars och fördelarna med att göra det men planeten har inga träd eller syre. Ett sådant avhandlingsuttalande får läsaren att undra vilken typ av tillvägagångssätt du tänker använda för att behålla din hållning. Nu när du redan vet några av de saker du behöver undvika när du skriver ditt examensarbete, låt oss titta på några idealiska exempel. I uppsatsen Fördelar och nackdelar med vindkraft hittar du också ett välskrivet examensarbete som guidar dig genom processen att skriva en.


Detta innebär att författaren i arbetet med att skriva uppsatsen ska förklara de processer som används vid produktion av energi genom användning av vindkraftverk, förklara de stora moderna vindkraftverken samt den utrustning som används. För att täcka det hela borde författaren kunna dela fördelarna och nackdelarna med att använda den energiformen. OBS: Avhandlingens uttalande bör vara mer än din vägledning för att skriva en utmärkt uppsats. Det är tänkt att vägleda din läsare genom att låta dem veta vad uppsatsen handlar om. Innehållet och avslutningen av din uppsats bör vara en återspegling av ditt avhandlingsuttalande. En avhandling är en förtätad version av ämnet, exakta åsikter och ritningen av skäl kopplade samman. Ett så kompakt format gör det lättare att ha i åtanke när du gör research, utvärderar källor och så småningom skapar ditt första uppsatsutkast.


Den preliminära avhandlingen hjälper också till att upptäcka relevant statistik, exempel eller andra bevis som kan användas för att stödja dina påståenden. Våra experter skulle gärna vara partners i din akademiska framgång. Spara din tid genom att delegera arbete till våra experter! Plagiatrapport. Förhandlingsbart pris. Obegränsade versioner. SKRIV MIN PAPPER Jag behöver inte hjälp. Hur man beställer. Bästa erbjudandena. Om oss. Logga in Bli medlem. Alla inlägg. Uppsatsguider. Hur man skriver. Andra artiklar. Studentekonomi. Hur man skriver Hur man skriver ett examensarbete? 15 sep, Skrivet av. Anställ författare. Få hjälp med din uppsats, spendera din tid klokt. Få hjälp! Visa prov Visa prover. Den här webbläsaren stöder inte PDF-filer. Ladda ner PDF:en för att se den: Ladda ner PDF. Innehållsförteckning.


Vad är ett avhandlingsuttalande i en uppsats? Vilka är typerna av avhandlingsutlåtanden? Vilka är stilarna för avhandlingsuttalanden? Hur man skriver ett bra examensarbete? Vad är formeln för gripande avhandling? Hur man skriver ett examensarbete steg för steg? FAQ Sammanfattning. Hon var felfri! första gången jag använder en sådan här webbplats har jag beställt artikelrecension och jag älskade den helt! grammatisk skiljetecken, innehåll - allt var på rätt plats. Den här författaren är min gå till, för när jag behöver någon som jag kan lita på min uppgift till - anställer jag Joy. Hon skrev nästan alla tidningar för mig de senaste 2 åren. Terminuppsats gjord enligt högsta standard, inga ändringar, perfekt kommunikation. Jag skickar instruktioner till honom och det är allt. mitt papper var klart 10 timmar senare, inga dumma frågor, han spikade det.

No comments:

Post a Comment