Friday, March 25, 2022

Subjektiv beskrivande uppsats

Subjektiv beskrivande uppsats



Uppsatsexempel och de fyra huvudtyperna Det finns fyra huvudtyper av uppsatser: berättande, beskrivande, förklarande och argumenterande. Hem Exempel Beskrivande essäexempel Beskrivande essäexempel. Det kan vi hjälpa till med. Fantastiska beskrivande essäexempel för din hjälp Hem » Blogg »Fantastiskt Subjektiv beskrivande uppsats Uppsatsexempel för din hjälp. Regnet föll fortfarande, men mjukt nu. Åskan mullrade och stammade som om den knappt kunde hänga med.





Innehållsförteckning



Beskrivande essäer är ett kraftfullt sätt att kommunicera en upplevelse du har haft eller illustrera ett ämne där du har expertis. Oavsett om du planerar att skriva en personlig, subjektiv redogörelse eller en mer rigorös beskrivning av ett givet ämne, kommer dessa beskrivande uppsatsexempel att vägleda dig till framgång. Vi föreslår att du också läser vår guide om hur man skriver en uppsats. Uppsatser handlar om att lära sig uttrycka dig själv inom de strukturer som tillhandahålls. Det kan vi hjälpa till med. Följande är ett kort exempel på en klassisk personlig uppsats. Den berättar om en subjektiv upplevelse som författaren hade i ett levande språk, vilket gör det möjligt för läsaren att uppleva den ställföreträdande. Subjektiv beskrivande uppsats såg ett åskväder, långt ute över havet. Det började tyst, subjektiv beskrivande uppsats, och med ingenting synligt förutom höga mörka moln och ett böljande tidvatten.


Det var bara ett mjukt sorl av åska när jag tittade på horisonten från min balkong. Under de närmaste minuterna stängdes molnen och reflekterade blixtar fick det porlande havet att glöda. Åskskallarna hade täckt upp solen och skuggade utsikten. Det var lugnt länge. Jag tittade upp när den första klara åskbulten slog ner. Det flammade mot himmel och hav; Jag kunde se dess form i perfekta omvända färger när jag blinkade. Fler följde. Åskan mullrade och stammade som om den knappt kunde hänga med. Det fanns öppningar i molnet nu, subjektiv beskrivande uppsats, som om himlen var sönderriven, och fläckar av lysande blå lyste ovanför det skuggade havet.


Jag tittade ner då och tittade på vågorna. Varje bult besvarades av ett ögonblick av ljusspridning på ytan. Vågorna blev hårda, steg högt och slog hårt subjektiv beskrivande uppsats att jag kunde höra dem. Sedan kom regnet. Det kom på en gång och i lakan, blötlade sanden, fyllde havet. Det var så tätt att jag bara kunde se blixten som ljusglimtar. Det kom ner så hårt att åskan dränktes. Allt var rytmiskt ljus och skugga, brus och tystnad, som smälte samman till en enda upplevelse av alla fem sinnena.


På ett ögonblick tog det stopp. Stormen bröt ut. Molnen gick isär som gardiner. Regnet föll fortfarande, men mjukt nu. Det var som om det aldrig hade varit någon storm alls, förutom en enda signatur. En regnbåge, nästan våldsamt ljus, spred sig över och över vattnet, subjektiv beskrivande uppsats. Jag kunde se horisonten igen. Det följande subjektiv beskrivande uppsats en formell beskrivning. Skribenten beskriver ett ämne som de har stor kunskap om. Hymenopus coronatusthe orchid mantis, är en anmärkningsvärd varelse.


Mot vilken motståndare som helst utom en noggrann entomolog med en kartong, är mantis en dödlig jägare och kamouflagemästare. Dess fyra framben, huvud och bröstkorg är täckta av känsliga strukturer som liknar färgglada blomblad. Utseendemässigt ser det inte ut som något så subjektiv beskrivande uppsats som en bönsyrsa täckt av vackra målade solfjädrar. När det gäller dess beteende, som alla bra mantis, är det en subjektiv beskrivande uppsats rovdjur. Den drar full nytta av sitt unika utseende, bosätter sig bland orkidéernas kronblad och väntar på besökande insekter, subjektiv beskrivande uppsats. Den gynnar fjärilar och nattfjärilar för sina måltider, subjektiv beskrivande uppsats, men tar gärna emot alla insekter som erbjuds.


Det behöver faktiskt inte ens vara en insekt: särskilt glupska orkidémantisar har varit kända för att livnära sig på små ödlor, grodor, möss och till och med fåglar. Dess beteende bland sin egen sort är inte annorlunda. Liksom många bönsyrsor är orkidébönsyror opportunistiska kannibaler. De går inte ur vägen för att sluka sin egen sort, men skulle en förirra sig till en annans slående räckvidd när det känns pirrigt, kan det mycket väl bli en måltid. coronatus är dock inte registrerat som utför bönsyrsans ökända reproduktiva kannibalism. Dess relation till människor är neutral, på gränsen till positiv. coronatus är inte en allierad till den engagerade trädgårdsmästaren som den bladlössätande nyckelpigan, men den kommer att knapra på alla skadedjur som dyker upp.


Bortsett från det är orkidémantis bara värdefull för människor för sin extraordinära skönhet. Hymenopus coronatus är ett exempel på en unik form av skönhet som bara existerar i naturen, slarvig av mänskligt omdöme, designad för funktion snarare än form, men ändå kapabel att få en betraktare att hämta andan av dess märkliga ljuvlighet. Enkelt uttryckt är en beskrivande uppsats en typ av uppsats som beskriver något, subjektiv beskrivande uppsats. Specifikt bör en beskrivande uppsats beskriva något som författaren har upplevt eller vet om, med tillräcklig detalj för att kommunicera ämnet till en läsare.


Det finns två klassiska förhållningssätt till den beskrivande uppsatsen. Det första tillvägagångssättet är den personliga uppsatsen, subjektiv beskrivande uppsats. Detta har mycket gemensamt med den berättande uppsatsen om en upplevelse i termer av författarens egna känslor och svar. Detta kan vara engagerande för empatiska läsare, men kan subjektiv beskrivande uppsats vara vag och oorganiserad. Att skriva en framgångsrik personlig uppsats, subjektiv beskrivande uppsats viktigt att fokusera och vidarebefordra endast de aspekter som bäst uttrycker din upplevelse. Personliga uppsatser drar också nytta av ett levande, suggestivt språk. Det andra förhållningssättet till beskrivande essäer är den formella beskrivningen. Detta liknar mer en argumenterande uppsats; ditt mål är att kommunicera en uppsättning nyckelpunkter.


Snarare än att förmedla ett argument är syftet med den formella beskrivningen dock att beskriva något i detalj, subjektiv beskrivande uppsats, enligt en tydlig struktur. Istället för att fokusera på författarens erfarenhet, relaterar den formella beskrivande uppsatsen specifika kategorier av subjektiv beskrivande uppsats för att ge ett så fullständigt porträtt som möjligt, subjektiv beskrivande uppsats. Detta tillvägagångssätt kan också vara engagerande, särskilt när läsaren är mer nyfiken på ämnet för uppsatsen än skribentens svar på den.


Gjorde fel dock, subjektiv beskrivande uppsats, det kan vara stiligt och tråkigt, subjektiv beskrivande uppsats. Beskrivande essäer bryter mot det strukturerade, formella tillvägagångssätt som används i mer konventionellt akademiskt skrivande, vilket gör att författaren kan tala från personlig erfarenhet. Detta är både en stor möjlighet och en risk. Att vara för personlig riskerar att verka fånig eller överdramatisk; för opersonligt och saker blir tråkiga. Konsten med den beskrivande uppsatsen är att hitta balansen mellan de två. För ännu mer essähjälp från YourDictionary, titta på våra tips om hur du skriver en personlig berättande uppsats. Glad läsning! Personalskribent. Logga in med Google Ordbok Synonymordbok Meningar Exempel Kunskap Grammatik Biografi Förkortningar Referens Utbildning Spanska Mer om oss Kontakta oss Förslagslåda Sekretesspolicy Cookieinställningar Användarvillkor © LoveToKnow Media.


Alla rättigheter förbehållna. Word Finder 4 Pics 1 Word Answers Anagram Solver Scrabble Dictionary Unscramble Words with Friends Fusk. Hem Exempel Beskrivande essäexempel Beskrivande essäexempel. Beskrivande Subjektiv beskrivande uppsats Exempel. Exempel på personlig beskrivande uppsats: Åskvädret Följande är ett kort exempel på en klassisk personlig uppsats. Formell beskrivande essä Exempel: Om Hymenopus Coronatus Följande är en formell beskrivning. Vad är en beskrivande uppsats? Personlig uppsats Det första tillvägagångssättet är den personliga uppsatsen. Några exempel på personliga uppsatsämnen kan vara: Beskriva upplevelsen av en lång naturvandring genom vackra omgivningar Förklara de saker du älskar med din favoritsport eller -spel. Reflektera över din födelsedag och allt som har format dig tidigare.


Formell beskrivning Det andra tillvägagångssättet för beskrivande essäer är den formella beskrivningen, subjektiv beskrivande uppsats. Ämnen för formella beskrivningar kan vara: En beskrivande uppsats om en plats, uppdelad i geografi, subjektiv beskrivande uppsats, klimat, politik, religion och kultur Att utforska en historisk händelse kronologiskt, börja med ett stycke om vad som orsakade den, gå vidare till en beskrivning av själva händelsen och avsluta med dess konsekvenser En nyhetsartikel med en sammanfattning av händelsen, sammanhang om människorna inblandade, information om platsen där det inträffade och inblick i andra händelser det länkar till.


Beskrivningens kraft Beskrivande essäer bryter mot det strukturerade, formella tillvägagångssätt som används i mer konventionellt akademiskt skrivande, vilket gör att författaren kan tala utifrån personlig erfarenhet. relaterade artiklar. Uppsatsexempel och de fyra huvudtyperna Subjektiv beskrivande uppsats är fyra huvudtyper av essäer: berättande, beskrivande, förklarande och argumenterande. Var och en har ett unikt syfte. Vissa berättar en historia, subjektiv beskrivande uppsats, vissa är beskrivande och andra försöker ändra åsikter. Ett av de bästa sätten att förstå varje typ är att granska en grupp uppsatsexempel. Varje stil har sitt eget syfte, och du kanske upptäcker att vissa stilar är mer naturliga för dig än andra.


Dessa skrivstilsexempel och tips hjälper dig att bli ett proffs på alla fyra.





avhandlingsutlåtande uppsatser



Andra subjektiva essäer tar formen av opinionsledare, som försöker övertyga läsaren om en viss synvinkel. Oavsett syfte har bra subjektiva uppsatser flera delar gemensamt. En bra subjektiv uppsats kommer att innehålla levande beskrivningar. Peppra ditt skrivande med bildspråk, som liknelser, bildspråk eller personifiering, för att göra det intressant. Personifiering är att ge abstrakta mänskliga egenskaper till livlösa föremål. Till skillnad från en objektiv uppsats bör en subjektiv uppsats fyllas av åsikter. Istället för att försöka förbli en objektiv outsider bör du inkludera din personliga åsikt, erfarenheter och skäl.


En åsiktsledare är en vanlig typ av subjektiv uppsats, där du försöker övertyga läsaren om din åsikt, oavsett om du recenserar den senaste filmen eller förklarar varför du tycker att den lagliga alkoholåldern bör ändras. Åsiktsledare diskuterar ofta politiska, samhälleliga och lokala frågor som direkt berör dig som medborgare. En subjektiv uppsats ska framhäva din röst och ton. Med många akademiska artiklar, till exempel en retorisk uppsats eller en forskningsartikel, vill du hålla en neutral och formell ton. Däremot, med en subjektiv uppsats, vill du att din personlighet ska lysa igenom i ditt skrivande. Din röst kan vara en värdefull tillgång, göra dig kär för läsaren och göra din uppsats intressant att läsa.


Hemligheten med en bra uppsats är sammanhållning, eller ett bra flöde. Du vill att din uppsats ska vara logisk meningsfull när den flyter från mening till mening och stycke till stycke. Använd ämnesmeningar som introducerar poängen med varje stycke, och använd övergångsfraser mellan meningar till övergång från idé till idé. Tänk på föremål och platser du känner väl, som framkallar specifika känslor eller förnimmelser och som du kan beskriva på ett intressant sätt. Nyckeln till att skriva en effektiv beskrivande uppsats är att hitta sätt att väcka ditt ämne till liv för läsaren. Använd bildspråk, sensoriska detaljer och starka ordval för att skapa en minnesvärd beskrivning. Bildspråk består av enheter som metafor och liknelse som använder ord på icke-bokstavliga sätt för att skapa en minnesvärd effekt.


Här har vi använt en liknelse för att jämföra parken med ett ansikte och träden med ansiktshår. En annan viktig aspekt av beskrivande skrivande är användningen av sensoriska detaljer. Det betyder att man inte bara refererar till hur något ser ut, utan också till lukt, ljud, känsel och smak. Även när ditt ämne är mer abstrakt, kanske du hittar ett sätt att införliva sinnena mer metaforiskt, som i denna beskrivande uppsats om rädsla. Att skriva beskrivande innebär att man väljer sina ord noggrant. Användningen av effektiva adjektiv är viktig, men det är också ditt val av adverb, verb och även substantiv. Försök att titta igenom dina meningar för att hitta platser där ett annat ord skulle förmedla ditt intryck mer exakt eller levande. Att använda en synonymordbok kan hjälpa dig att hitta alternativa ordval. Överanvändning av en synonymordbok kan resultera i löjliga meningar som den här:.


Se ett exempel. På söndagseftermiddagar spenderar jag gärna min tid i trädgården bakom mitt hus. Trädgården är smal men lång, en grön korridor som sträcker sig från husets baksida, och jag sitter på en gräsmatta längst in för att läsa och koppla av. Jag är i mitt lilla fridfulla paradis: trädets skugga, känslan av gräset på mina fötter, fiskens milda aktivitet i dammen bredvid mig. Min katt korsar trädgården smidigt och hoppar upp på staketet för att undersöka den från ovan. Från sin abborre kan han vaka över sitt lilla kungarike och hålla ett öga på grannarna. Därmed är jag ensam kvar med fisken, vars hela värld är dammen vid mina fötter.


Fisken utforskar dammen varje dag som för första gången, provocerar och inspekterar varje sten. Jag känner ibland likadant med att sitta här i trädgården; Jag känner platsen bättre än någon annan, men när jag återvänder känner jag mig fortfarande tvungen att uppmärksamma alla dess detaljer och nyheter – en ny fågel som sitter i trädet, gräsets tillväxt och rörelsen hos insekterna som den skyddar... När jag sitter ute i trädgården känner jag mig lugn. Jag känner mig hemma. Och ändå känner jag alltid att det finns mer att upptäcka. Gränserna för min trädgård må vara små, men det finns en hel värld i den, och det är en jag aldrig kommer att tröttna på att bo i.

No comments:

Post a Comment