Thursday, March 31, 2022

Uppsats om miljöföroreningar

Uppsats om miljöföroreningar



De stora mängderna kol konsumerades av de framväxande fabrikerna, vilket gav upphov till oöverträffade föroreningar. Ozon, en gas, kanske en betydande del av Uppsats om miljöföroreningar i städer. En annan typ av luftföroreningar är farliga gaser, uppsats om miljöföroreningar, såsom svaveldioxid, kväveoxider, kolmonoxid och kemiska ångor. Inom kontrollhierarkin är föroreningsförebyggande och avfallsminimering mer önskvärda än föroreningskontroll. Effekterna av föroreningarna inkluderar sura regn, skadliga sjukdomar och sjukdomar hos människor och djur, och global uppvärmning. Till exempel har det nyligen gjorts en studie av WHO som hävdar att medellivslängden för en person som bor i Delhi har minskat med 10 år bara på grund av exponeringen för de skadliga ämnen som en person som bor i Delhi tvingas andas i.





Föroreningen



Uppsats om miljöföroreningar du köper miljöuppsatser online, du hittar helt enkelt vår Beställ-knapp, använder den för att ge de specifika detaljerna för din beställning och skickar in det färdiga beställningsformuläret. Din huvudsakliga uppgift är att tillhandahålla så många instruktioner för ditt papper som möjligt. Vänligen skicka in alla krav för din föroreningsorder, så att skribenter på EssayWritingStore. com kan ge dig en uppsats om miljöföroreningar uppsats, uppsats om miljöföroreningar. Projektets fokus ligger på problemet med föroreningar i miljön som en av de bakomliggande orsakerna till miljöförstöring samt på lösningarna på det.


Uppsatsen om miljöföroreningar kommer att ta upp följande aspekter:. Typ av uppdrag Typ av papper Författarnivå Avstånd Brådskande Totalpris: Du måste ange typen av din anpassade uppsats om föroreningar, antal sidor, formaterings- och stilkrav, samt deadline. Lägg din beställning och få en bekräftelse via e-post. När du köper föroreningsuppsatser från EssayWritingStore. Att köpa uppsats om ett föroreningsproblem är lätt när du är med EssayWritingStore. Du kan vara säker på att din personliga information hålls privat. Du samarbetar med erfarna föroreningsuppsatser som är angelägna om att hjälpa dig i dina studier! Ett av de vanligaste uppsatsämnena är frågan om miljöföroreningar. Vi kan hitta många exempel på arbeten på det som har gjorts tidigare, så det kan vara ganska svårt att diskutera det och upptäcka något nytt.


Hur som helst, det finns ingen anledning till besvikelse. Snälla, hitta ett exempel på uppsatsen om föroreningsproblemet som kan användas som vägledning för dina framtida arbeten om detta ämne, uppsats om miljöföroreningar. Miljöföroreningar är ett av de största hoten mot vår planet. Föroreningar förstör livsmiljön och äventyrar människans existens på jorden. Utan tvekan finner ekonomin många fördelar i teknisk utveckling. Men giftiga utsläpp på grund av arbete på fabriker, transporter, byggarbetsplatser förorenar miljön avsevärt.


Eftersom miljöföroreningar är ett brett ämne som består av många delfrågor, kan det finnas många tillvägagångssätt för att bygga den konsekventa föroreningsuppsatsen. Till exempel kan föroreningsuppsatsen koncentrera sig på olika typer av föroreningar, som ljudföroreningar bullerföroreningar vattenföroreningar, luftföroreningar, markföroreningar etc. Varje stycke i uppsatsen kommer att beskriva den separata typen av miljöförorening. Ett annat förslag är att skriva föroreningsuppsatsen som belyser konsekvenserna av föroreningsproblem, inklusive den globala uppvärmningseffekten, utrotning av naturresurser, hälsoproblem för människor och djur, förstörelse av naturliga ekosystem, etc.


Uppsatsen kan också beskriva orsakerna till föroreningsproblemen. Varje stycke kommer därför att ägnas åt en av de fem huvudorsakerna: industriell och teknisk utveckling, transporter, jordbruksaktiviteter, handelsaktiviteter och människors bostäder. När du har valt frågan för uppsatsen kan du göra ett utkast till dispositionen och gå vidare till analysen av forskningen och litteraturen. De statistiska uppgifterna och uppsats om miljöföroreningar föroreningsundersökning förvandlas och förbättras med tiden. Så det är viktigt att du baserar din uppsats på trovärdiga och aktuella källor.


Du kan också leta på nätet efter uppsatsprovet om föroreningsämnet. Du uppmuntras dock att utföra forskningen och utveckla din egen uppsats först. Uppsatsprovet kan användas som ett praktiskt verktyg och det strukturella exemplet att följa. Befolkningen på vår planet ökar konstant. Befolkningsökningen har tyvärr många negativa effekter, varav en är föroreningsproblemen. Förorening är en process där miljön förorenas på ett sätt som gör den osäker att använda. Föroreningen sker vanligtvis genom de kemiska ämnena; är dock inte begränsad till påtagliga effekter.


Föroreningarna kan också ta form av ljus, ljud, buller eller värme. Effekterna av föroreningar är förödande. Rapporten från NGO Pure Earth tyder på att en av de sju dödsfallen inträffar på grund av föroreningar. Mot denna bakgrund är det viktigt att utforska olika typer av föroreningar och dess effekter på miljö och människor. Tidsbegränsat erbjudande! En av de centrala frågorna nuförtiden är vattenföroreningen. Utvidgningen av befolkningen innebär mer skräp och sopor. Soptippen förmultnar och de giftiga ämnena tränger igenom marken som går till floder och hav. Dessutom slängs massor av sopor direkt i vattnet. Det finns till och med speciella öar för sopor i haven. Även om den tekniska utvecklingen erbjuder olika tillvägagångssätt för soputnyttjande, använder de flesta av de fattiga länderna inte innovativ teknik.


Därmed blir föroreningar den vanligaste dödsorsaken hos underutvecklade låginkomsttagare uppsats om miljöföroreningar. Ändå är vatten förorenat inte bara på grund av regelbunden soporanvändning. Anläggningarna, fabrikerna och bruken är de viktigaste föroreningarna i vattnet. Uppsats om miljöföroreningar processvatten från fabriker går till floder och hav i grannområden. I vissa floder är vattnet förorenat till den kritiska nivån och är förbjudet att använda. Fisken och livsmiljön i naturliga ekosystem är förorenade av farliga kemikalier som orsakar antingen uppsats om miljöföroreningar av hela ekosystemen eller skadar konsumenterna av de kontaminerade produkterna skaldjur, fisk, vatten, salt.


Dessutom är vattnet förorenat av bekämpningsmedel och gödsling som används inom jordbruket. De förödande effekterna av vattenföroreningar kan bromsas upp genom att installera vattenreningsmekanismer på fabriker och anläggningar. Dessa insatser bör främjas och förstärkas på myndighetsnivå. Dessutom bör stater utveckla de globala programmen för miljöskydd eftersom problemet inte är begränsat till ett visst territorium eller stat. Det är en uppsats om miljöföroreningar fara som kräver kombinerade ansträngningar. Luft består av kväve, syre, vattenånga och inerta gaser. När luftens typiska struktur förändras kan vi observera effekterna av luftföroreningar.


Den främsta orsaken till luftförorening är effekten av de brinnande bränslena. Röken svävar i luften och de flesta andas in den. Vidare påverkar det hälsan vilket resulterar i luftvägssjukdomar, cancer och andra problem. En annan typ av luftföroreningar är farliga gaser, såsom svaveldioxid, kväveoxider, kolmonoxid och kemiska ångor. Dessa gaser genomgår reaktionerna i de högre atmosfärsskikten och återvänder till ytan i form av de farliga kemikalierna sura regn som förstör livsmiljön. Det är en naturlig process. Den höga koncentrationen av gaserna gör dock jorden varmare och påverkar de naturliga processerna på planeten. Således är luftföroreningar en av bidragsgivarna till den globala uppvärmningen. Ett av de minst diskuterade problemen är ljudföroreningar.


Människor tenderar att underskatta detta problem eftersom det inte är möjligt att lukta, se eller röra det. Men buller har också negativa effekter på miljö och människor, uppsats om miljöföroreningar. Forskningen visar att många sjukdomar är kopplade till buller, som till exempel hörsel uppsats om miljöföroreningar, högt blodtryck, kranskärlssjukdom och talstörningar, uppsats om miljöföroreningar. Industriljuden påverkar också djurens liv. Dessutom får det industriella bruset vilda arter att kommunicera högre, vilket kräver ytterligare ansträngningar och minskar deras livslängd.


Befolkningstillväxten och tekniska framsteg har avtryck på uppsats om miljöföroreningar jordens stadium. Utvinning av naturliga källor, arbete i fabriker och växter och andra produkter av mänsklig aktivitet resulterar i olika miljöproblem. Föroreningarna av vatten, luft och ljud har extremt negativa effekter på vår miljö. Effekterna av föroreningarna inkluderar sura regn, skadliga sjukdomar och sjukdomar hos människor och djur, och global uppvärmning. Miljöföroreningarna är det globala problem som kräver radikala åtgärder för miljöskydd och rehabilitering. Mer än så bör problemet lösas på global nivå genom enade ansträngningar från det globala samfundet. Beställ nu. Innehållsförteckning Hur man köper uppsatser om föroreningar från EssayWritingStore.


com Uppsats om ett föroreningsproblem Prov på föroreningsuppsats. Typ av uppdrag Typ av papper, uppsats om miljöföroreningar. Totalbelopp:, uppsats om miljöföroreningar. Intressanta essäprov Global uppvärmning. Gillar du våra författares arbete? De hjälper dig gärna! Livechatt.





harvard ansökan uppsats exempel



Det fasta industriavfallet, oljeutsläpp, plastdeponier och stadssopor som slängs i vattnet förorenar floden och haven. På samma sätt förstör oorganiska förfaranden inom jordbruket jordens bördighet. Som ni vet att vatten används för att dricka, jorden som används för att producera mat och luften används för att andas, alla dessa tre förorenade element för in sina föroreningar i kroppen och resulterar i sjukdomar. De sjukdomar som uppstår på grund av miljöföroreningar består av kronisk obstruktiv lungsjukdom, astma, lungcancer, hudcancer, blyförgiftning, hjärt- och kärlsjukdomar och stroke, strålningsförstärkta cancerformer, kvicksilverförgiftning, medfödda funktionsnedsättningar, allergier, lungsjukdomar på grund av yrkesexponering för många toxiner och många fler.


Listan är oändlig. Vår jord går på väg mot en ohälsosam framtid för alla levande varelser. Så vi måste bli medvetna om de faktorer som förorenar vår miljö och vidta några nödvändiga åtgärder för att hålla vår framtid säker och hälsosam. Vår miljö består av både levande och icke-levande saker. De levande varelserna inkluderar djur, växter och andra mikroorganismer, medan luft, vatten, jord, solljus etc. Närhelst någon form av toxicitet tillförs vår omgivning under en avsevärt lång tid, leder det till miljöföroreningar. Några av de viktigaste typerna av föroreningar är luft, vatten, mark, buller, ljus och kärnkraftsföroreningar.


Rök från industrier, husskorstenar, fordon och bränslen orsakar luftföroreningar. Bortfallna industriella lösningsmedel, plaster och annat avfall, avlopp etc. Användning av bekämpningsmedel och avskogning är de främsta orsakerna till markföroreningar. Det onödiga tutandet av fordonen, användning av högtalare leder till bullerföroreningar. Även om det är svårt att inse ljus- och kärnföroreningarna är dessa lika skadliga. För starkt ljus förbrukar mycket energi samtidigt som det hotar miljöbalansen på flera sätt. Onödigt att säga att de negativa effekterna av en kärnreaktion varar i många decennier framöver. Alla beståndsdelar är sammankopplade med varandra.


När naturens kretslopp fortsätter, överförs toxiciteten hos en komponent till alla andra komponenter också. Det finns olika sätt genom vilka föroreningen fortsätter att cirkulera i miljön. Vi kan förstå det med ett exempel nedan. När det regnar löses luftens föroreningar gradvis upp i vattendragen och jorden. När grödor odlas på fälten absorberar deras rötter dessa skadliga giftiga ämnen genom den förorenade jorden och vattnet. Samma mat intas av både djur och människor. På så sätt når den toppen av näringskedjan när växtätarna konsumeras av köttätarna. Konsekvenserna av miljöföroreningar kan ses i form av svåra hälsosjukdomar.


Fler människor lider av andningsproblem, svagare immunitet, njur- och leverinfektioner, cancer och andra kroniska sjukdomar. Vattenlivet, inklusive både flora och fauna, utarmas snabbt. Jordkvaliteten och skördekvaliteten försämras. Den globala uppvärmningen har blivit en stor fråga till följd av miljöföroreningar som världen måste klara av. De smältande isbergen i Antarktis har resulterat i stigande havsnivåer. Naturkatastrofer som frekventa jordbävningar, cykloner etc. Incidenter i Hiroshima-Nagasaki och Tjernobyl i Ryssland har lett till irreparabel skada på mänskligheten. Som svar på dessa katastrofer vidtas alla möjliga åtgärder av de olika länderna i världen. Fler medvetenhetsprogram organiseras för att utbilda människor om farorna med miljöföroreningar och behovet av att skydda vår planet.


Grönare sätt att leva blir populära. Energieffektiva glödlampor, miljövänliga fordon, användning av sol- och vindenergi är för att nämna några. Regeringar betonar också att plantera fler träd, eliminera plastprodukter, bättre återvinning av naturligt avfall och minimal användning av bekämpningsmedel. Denna typ av ekologisk livsstil har hjälpt oss att skydda många växt- och djurarter från att dö ut samtidigt som jorden har blivit en grönare och hälsosammare plats att leva på. Förekomsten av ett ämne i miljön som kan vara skadligt för människor, växter eller djur är vad vi kallar en förorening och denna händelse kallas miljöförorening. Vi vet redan mycket om det, men vi tänker göra väldigt lite för att kontrollera det.


Kanske har vi ännu inte känt den direkta inverkan det redan har haft på våra liv. Till exempel har det nyligen gjorts en studie av WHO som hävdar att medellivslängden för en person som bor i Delhi har minskat med 10 år bara på grund av exponeringen för de skadliga ämnen som en person som bor i Delhi tvingas andas i. Enkelt sagt, miljöföroreningar, även om en oro för hela världen, har ännu inte sett några konkreta steg mot sin kontroll. Miljöföroreningar brukar anses vara en referens till luftföroreningar.


Det är dock en allmän term som används för att hänvisa till föroreningar som förekommer i luft, mark och vatten samt andra former av föroreningar som de som orsakas av värme, ljus, radioaktiva material och buller. Varje typ av miljöförorening har sin egen uppsättning källor, av vilka några lätt kan identifieras medan andra kanske inte är direkta föroreningskällor, även om de kan utlösa samma. Till exempel -. Industriavfall — Det avfall som genereras från olika industrier är en viktig orsak till vatten-, luft- och markföroreningar. Det kemiska avfallet från industrier förorenar vattnet i en sådan utsträckning att det har förekommit fall där människor i vissa regioner i världen lider av specifika sjukdomar på grund av närvaron av förorenat vatten runt dem. Dessutom blandas rök eller skadliga gaser som svavel, kväve och kol som frigörs som rester från industrin med luft och förorenar den.


Fordon — Användningen av fordon har blivit skenande och det har skett en massiv tillväxt under det senaste decenniet. Även om användningen av fordon har gynnat oss i större utsträckning, har utsläppen från fordonen lett till en massiv ökning av luftföroreningarna. Faktum är att många städer i världen har tvingats skriva ut strategier som udda och jämna, där fordon trafikerar udda eller jämna dagar baserat på deras registreringsnummer bara för att stävja de växande luftföroreningarna i sådana städer. Dessutom har den enorma användningen av petroleumbränslen lett till utarmningen av fossila bränslen från marken, vilket ytterligare utarmar de resurser som är tillgängliga för mänskligheten. Jordbruksavfall — På grund av den ständigt växande befolkningen har efterfrågan på jordbruksprodukter ökat mångfaldigt.


Detta har lett till en skenande användning av bekämpningsmedel och kemikalier för att öka produktiviteten. Denna praxis har dock sin del av effekterna på miljön. Till exempel har bomullsbältet i Punjab i Indien varit en välsignelse för bomullsindustrin, men samtidigt har människor som bor i denna region visat sig lida av olika former av cancer på grund av den stora användningen av bekämpningsmedel och kemikalier i denna region. område. Befolkningsöverväxt och tekniska framsteg har alla lett till en ökad efterfrågan på resurser för optimal överlevnad. Vi får dock inte glömma att miljön har tvingats betala ett enormt pris för detsamma och vi borde alla vara ansvarsfulla nog att göra vårt för att bromsa den ständigt ökande miljöföroreningen, annars kan det bli svårt för framtiden generationer för att överleva på denna planet.


Bättre metoder som användning av solenergi, vindenergi och andra ekologiskt säkra tekniker kan säkert betraktas som ett alternativ för att leva i en hälsosam och föroreningsfri miljö. Indien är det näst mest folkrika landet i världen och hem för över 1. Det är ett land med underbara och spektakulära landskap, rikliga naturresurser och en av de mest eftertraktade semesterdestinationerna. Den indiska regeringen har utlyst undantagstillstånd för miljöföroreningar i stadsområdena. Nivån av farliga och giftiga föroreningar i luft, vatten och mark har gått långt över säkerhetsgränsen. Tung industrialisering, urbanisering och en del urgamla metoder som att bränna jordbruksavfall har lika mycket bidragit till det eländiga miljötillståndet i Indien.


New Delhi, Indiens huvudstad, skapade globala rubriker nyligen när det dök upp bland de 10 mest förorenade platserna på jorden. Indiens högsta domstol har infört ett förbud mot gamla bensin- och dieselfordon i Delhi. Trots många ansträngningar från regeringens sida för att hantera förorenande utsläpp från industrierna och använda alternativa trafikmekanismer, fortsätter lufttillståndet att försämras. De största källorna till luftföroreningar är trafik, kraftverk, industri, förbränning av avfall, matlagning med ved och kol. Utsläpp av växthusgaser utgör ett realtidshot mot koncentrationen av giftiga ämnen i luften. Eftersom industrisektorn i Indien bevittnar en produktiv tillväxt.


Som ett resultat blir markföroreningar ett stort problem i alla delar av landet. Markföroreningar utgör ett alarmerande hot mot jordbrukets produktivitet, livsmedelssäkerhet och människors hälsa. Området med bördig mark försämras för varje dag som går genom användning av kemikalier för att få bättre produkter. Tillväxten av städer i Indien har använt jord som en diskho för ständigt större mängder kommunalt avfall. Stora mängder mark går till spillo som dumpningsplatser både i och i utkanten av städer. Dessa dumpningsplatser kan ses som betesmarker för nötkreatur vilket kan leda till många hälsorisker. I Indien är vi inte nya när det gäller vattenföroreningar.


Jordbruk är den främsta nödvändigheten för landet och tydligen har miljöpåverkan på klimatet enormt påverkat monsunerna. Enorma mängder avfall, inklusive metaller som bly, giftiga kemikalier som kommer från industrier dumpas i floder och vattendrag. Den största källan till vattenföroreningar i Indien är det orenade avloppsvattnet. Vissa byar i Indien utövar fortfarande avföring i det fria, vilket ytterligare förorenar de närliggande vattendragen. Ganga och Yamuna är rankade bland de 10 mest förorenade floderna i världen. Buller är en annan brännande fråga i Modern India. Trafikstockningar på vägarna, galna ljud av tutande tut, fabrikssirener, rysande ljud från drift av maskiner och högt ljud från högtalare bidrar i hög grad till den enorma ökningen av buller.


Miljöföroreningar har resulterat i utbrott av så många hälsoproblem för en genomsnittlig indier. Indien undertecknade det historiska klimatavtalet i Paris den 24 november tillsammans med Nationerna vid FN:s högkvarter i New York. Indien har åtagit sig att effektivt genomföra Parisavtalet om klimatförändringar. Säg, människor dödade en hel massa fladdermöss och spindlar och fladdermus- och spindelpopulationen dog i ett område som hade mycket mygg, då skulle vi ha mycket mer myggor och andra små insekter som vanligtvis är skadedjur i hushåll som flugor och knott.


Hum och har också dödat en stor del av bipopulationen, och bi pollinerat 90 procent av växterna på jorden! Om bin dör ut, skulle antalet friska växter och friska grödor på jorden minska avsevärt. Så nästa gång du slarvigt skadar en växt eller ett djur, tänk vad gjorde de för att förtjäna det? Många saker som människor använder dagligen, som bilar förorenar miljön, vilket också skadar oss. Föroreningar är ett allvarligt hot mot både människor och miljö. Föroreningar kan orsaka surt regn. Om surt regn inträffar kan det förorena viktiga vattenförekomster som används för dricksvatten. Om någon dricker vatten förorenat av surt regn kan det göra dem sjuka, det kan också erodera byggnader och döda djur. Tusentals djur och människor dör av föroreningar. Dagen är inte långt borta då vår jord kommer att bli karg och obeboelig för levande organismer.


Saker och ting kan inte gå sämre eftersom föroreningar ringer den närbelägna klockan för vår utrotning. Vår domedags fyra ryttare, luft, vatten, mark och buller kommer att leda oss till en plats av total hopplöshet. Det är inte dags att vara okunnig. Det är dags att agera om vi vill bevara vår framtid. För varje dag som går fortsätter jordens luft att bli mer och mer förorenad. Skadliga partiklar som släpps ut från fabriker, fordon, AC, smällare, har gjort luften giftig och andningsbar. En enorm mängd människor dör av lungsjukdomar som är direkt relaterade till luftföroreningar. Vattenföroreningar orsakas vanligtvis av okunnig användning av vattendrag och dumpning av sopor i vatten. Plastprodukter och gödningsmedel spelar en stor roll för att förorena vatten.


Fartyg som av misstag spiller olja i haven orsakar enorma mängder föroreningar inklusive algblomning som förorenar havet till dess värsta. Anledningen till markföroreningar är i allmänhet den enorma mängd avfallsprodukter som dumpas under jorden. Kärnavfall, plastprodukter och gödningsmedel förorenar marken hårt. Föroreningarna påverkar klimatet som helhet i form av utarmning av ozongalla och global uppvärmning. Luftföroreningar leder till tusentals dödsfall. Vattenföroreningar dödar tusentals vattenlevande varelser. Den biologiska förstoringen av DDT och andra skadliga produkter skadar också djuren på stränderna och fåglarna.

No comments:

Post a Comment