Tuesday, December 21, 2021

Exempel på uppsatspapper

Exempel på uppsatspapper



En avhandling provuppsats är en mening som sammanfattar det centrala i din uppsats eller uppsats. MISSA INTE DIN CHANS! Följ dessa 6 steg för en stark styckestruktur, provuppsats. Reviderad den 6 december av Shona McCombes. G Gambling Genteknik Genetik Geografi George Orwell Global ekonomi Global politik Globala problem Gud Google Regering Grön teknik Vapenkontroll Tillbaka till toppen. När man etablerar en vårdcentral är det viktigt att fastställa vilken kundpopulation som kliniken kommer att se.





Exempel Illustration



Publicerad den 9 februari av Shane Bryson. Reviderad den 6 december av Shona McCombes. Detta exempel guidar dig genom strukturen för en uppsats. Den visar hur man bygger en effektiv introduktion fokuserade stycken tydliga övergångar mellan idéer, provuppsats, och en stark slutsats. Varje stycke tar upp en enda central punkt, introducerad av en ämnesmening och varje punkt är direkt relaterad till avhandlingens uttalande. Exempel på en välstrukturerad uppsats An Appeal to the Senses: Utvecklingen av punktskriftssystemet i 1800-talets Frankrike Uppfinningen av punktskrift var en stor vändpunkt i handikappets historia. Skrivsystemet med upphöjda prickar som används av synskadade utvecklades av Louis Braille i 1800-talets Frankrike, provuppsats.


I ett samhälle som inte värdesätter funktionshindrade i allmänhet var blindhet särskilt stigmatiserat, och brist på tillgång till läsning och skrivning var ett betydande hinder för socialt deltagande. Tanken med taktil läsning var inte helt ny, men befintliga metoder baserade på seende system var svåra att lära sig och använda. Det gav inte bara praktiska fördelar, utan bidrog också till att förändra blindhetens kulturella status. Denna uppsats börjar med att diskutera blinda människors situation i 1800-talets Europa. Den beskriver sedan uppfinningen av punktskrift och den gradvisa processen för dess acceptans inom blindundervisning.


Brist på tillgång till läsning och skrivning satte blinda människor i ett allvarligt underläge i 1800-talets samhälle. Text var en av de primära metoderna genom vilka människor engagerade sig i kultur, provuppsats, kommunicerade med andra och fick tillgång till information; utan ett välutvecklat lässystem som inte förlitade sig på synen uteslöts blinda från socialt deltagande Weygand, medan funktionshindrade personer provuppsats allmänt led av diskriminering, var blindhet provuppsats betraktas som det värsta handikappet, och det var allmänt ansett att blinda människor var oförmögna att utöva ett yrke eller förbättra sig själva genom kultur Weygand, Detta visar vikten av att läsa och skriva för social status vid den tiden: utan tillgång till text ansågs det vara omöjligt att delta fullt ut i samhället.


Blinda var utestängda från den seende världen, men var också helt beroende av seende för information och utbildning. I Frankrike ledde debatter om hur man handskas med funktionshinder till att olika strategier antogs över tid. Medan personer med tillfälliga svårigheter kunde få tillgång till allmän välfärd, var det vanligaste svaret på personer med långvariga funktionsnedsättningar, såsom hörsel- eller synnedsättning, att gruppera dem på institutioner Gravar, till en början ett gemensamt institut för blinda och döv skapades, provuppsats, och även om partnerskapet motiverades mer av ekonomiska överväganden än av invånarnas välbefinnande, syftade institutet till att hjälpa människor att utveckla kunskaper värdefulla för samhället Weygand, så småningom separerades blinda institutioner från dövinstitutioner, och fokus flyttades mot utbildning av blind, vilket var fallet för Royal Institute for Blind Youth, som Louis Braille deltog i Jimenez et al. Det växande erkännandet av det unika med olika funktionshinder ledde till mer riktade utbildningsstrategier, som främjade en miljö där fördelarna med en specifikt blind utbildning skulle kunna erkännas mer allmänt.


Flera olika system för taktil läsning kan ses som föregångare till metoden Louis Braille utvecklade, men dessa system utvecklades alla utifrån det seende systemet. Att läsa på det här sättet visade sig vara en ganska mödosam uppgift, eftersom bokstäverna var svåra att särskilja genom beröring. Metoden med präglade bokstäver baserades på seendes lässystem, provuppsats, med minimal anpassning för dem med synnedsättning, provuppsats. Som ett resultat fick denna metod inte någon betydande framgång bland blinda elever, provuppsats. Hans avsikt var att utveckla ett system som skulle tillåta militären att kommunicera på natten utan behov av ljus Herron. Koden utvecklad av Barbier var fonetisk Jimenez et al.


Exempel på uppsatspapper upptäckte att varianter av upphöjda prickar inom en kvadrat var den enklaste metoden att läsa genom beröring Jimenez et al. Detta system visade sig vara effektivt för överföring av korta meddelanden mellan militär personal, men symbolerna var för stora för fingertoppen, vilket kraftigt minskade hastigheten med vilken ett meddelande kunde läsas Herron. Av denna anledning var det olämpligt för dagligt bruk och var inte allmänt antagen i det blinda samhället. Jämfört med de 26 bokstäverna i det latinska alfabetet var detta en absurt hög siffra. Punktskrift behöll den upphöjda punktformen, men utvecklade ett mer lätthanterligt system som skulle återspegla det seende alfabetet.


Medan punktskriftssystemet blev omedelbart populärt bland de blinda studenterna vid institutet i Paris, var det tvunget att vinna acceptans bland de seende innan det antogs i hela Frankrike. Detta stöd var nödvändigt eftersom seende lärare och ledare hade ultimat provuppsats över spridningen av punktskriftsresurser. Detta motstånd var symptomatisk för den rådande attityden att den blinda befolkningen måste anpassa sig till den seende världen snarare än att utveckla sina egna verktyg och metoder. Även om blinda förblev marginaliserade under artonhundratalet, gav punktskriftssystemet dem växande möjligheter till socialt deltagande. Skriftliga verk, som böcker och poesi, hade provuppsats varit otillgängliga för den blinda befolkningen utan hjälp av en läsare, vilket begränsar deras autonomi.


När böcker började distribueras i punktskrift minskades denna barriär, vilket gjorde det möjligt för personer med synförlust att få tillgång till information autonomt, provuppsats. Punktskriftssystemet hade också viktiga kulturella effekter utanför den skrivna kulturens sfär. Dess uppfinning ledde senare till utvecklingen av ett notsystem för blinda, även om Louis Braille inte utvecklade detta system provuppsats Jimenez, et al, provuppsats. Denna utveckling bidrog till att avlägsna ett kulturellt hinder som hade introducerats genom populariseringen av skrivna noter i början av s. Medan musik tidigare varit en arena där blinda kunde provuppsats på lika villkor innebar övergången från minnesbaserad framförande till notationsbaserad framförande att blinda musiker inte längre kunde konkurrera med seende musiker Exempel på uppsatspapper, Som ett resultat blev ett taktilt notsystem nödvändigt för professionell jämlikhet mellan blinda och seende musiker Kersten, punktskrift banade vägen för dramatiska kulturella förändringar i hur blinda behandlades och de möjligheter som fanns för dem.


I denna mening bidrog punktskrift till bredare sociala förändringar i blindhetsstatus. Nya tillgänglighetsverktyg ger praktiska fördelar för dem som behöver dem, men de kan också förändra perspektiv och attityder hos dem som inte gör det. Bullock, J. Historien om Louis Braille. Archives of Ophthalmology11 Herron, M. Blind visionär. Jiménez, J. Biografi om Louis Braille och Uppfinningen av punktskriftalfabetet. Exempel på uppsatspapper oftalmology54 1— Kersten, F. Historia och utveckling av blindskriftsmusikmetodik, provuppsats. The Bulletin of Historical Research in Music Education18 2.


Weygand, Z. De blinda i det franska samhället från medeltiden till Louis Brailles århundrade, provuppsats. Stanford: Stanford University Press, provuppsats. En uppsats är en fokuserad skrift som förklarar, provuppsats, argumenterar, beskriver eller berättar. På gymnasiet kan du behöva skriva många olika typer av uppsatser för att utveckla din skrivförmåga. Akademiska uppsatser på högskolenivå är vanligtvis argumenterande: du utvecklar en tydlig avhandling om ditt ämne och argumenterar för din position med hjälp av bevis, analys och tolkning. Strukturen för en uppsats är uppdelad i en introduktion som presenterar ditt ämne och din avhandlingsförklaring, en kropp som innehåller din djupgående analys och argument, och en slutsats som sammanfattar dina idéer.


Kroppens struktur är flexibel, men du bör alltid ägna lite tid åt att tänka på hur du kan organisera din uppsats för att på bästa sätt tjäna dina idéer. Din provuppsats Introduktionen bör innehålla tre huvudsakliga saker, provuppsats, i denna ordning:. Längden på varje del beror på längden och provuppsats av din uppsats. Ett examensarbete är en mening som sammanfattar det centrala i din uppsats eller uppsats. Allt annat du skriver bör relatera till denna nyckelidé. En ämnesmening är en mening som uttrycker huvudpoängen i ett stycke.


Allt annat i stycket bör relatera till ämnessatsen. På högskolenivå, provuppsats, du måste korrekt citera dina källor i alla essäerforskningsuppsatser och andra akademiska texter förutom tentor och klassövningar. Lägg till ett citat när du citerar parafraser eller sammanfattar information eller idéer från en källa, provuppsats. Du bör också ange fullständig källinformation i en bibliografi eller referenslista i slutet av din text. Det exakta formatet på dina citat beror på vilken citeringsstil du instrueras att använda. De vanligaste stilarna är APAMLA och Chicago.


Shane avslutade sin magisterexamen i engelsk litteratur i och har arbetat som skrivhandledare och redaktör sedan han började korrekturläsa och redigera uppsatser med Scribbr på försommaren. Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör det provuppsats. Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator. Håll muspekaren över de markerade delarna medan du läser för att lära dig vad de gör och varför de fungerar. Referenser Bullock, J. Mellor, C. Louis Braille: En touch av genialitet. Boston: National Braille Press. Tombs, R. Frankrike: London: Pearson Education Ltd. Vad är en uppsats? Vad är strukturen för en uppsats? Vad ingår i en uppsatsintroduktion? Relevant bakgrundsinformation som läsaren behöver känna till.


Ett examensarbete som presenterar din huvudsakliga poäng eller argument. Vad är ett examensarbete? Vad är en ämnessats?





hur man stänger en jämför och kontrast uppsats



Punktskrift behöll den upphöjda punktformen, men utvecklade ett mer lätthanterligt system som skulle återspegla det seende alfabetet. Medan punktskriftssystemet blev omedelbart populärt bland de blinda studenterna vid institutet i Paris, var det tvunget att vinna acceptans bland de seende innan det antogs i hela Frankrike. Detta stöd var nödvändigt eftersom seende lärare och ledare hade yttersta kontroll över spridningen av punktskriftsresurser. Detta motstånd var symptomatisk för den rådande attityden att den blinda befolkningen måste anpassa sig till den seende världen snarare än att utveckla sina egna verktyg och metoder. Även om blinda förblev marginaliserade under artonhundratalet, gav punktskriftssystemet dem växande möjligheter till socialt deltagande.


Skriftliga verk, som böcker och poesi, hade tidigare varit otillgängliga för den blinda befolkningen utan hjälp av en läsare, vilket begränsat deras autonomi. När böcker började distribueras i punktskrift minskades denna barriär, vilket gjorde det möjligt för personer med synförlust att få tillgång till information autonomt. Punktskriftssystemet hade också viktiga kulturella effekter utanför den skrivna kulturens sfär. Dess uppfinning ledde senare till utvecklingen av ett notsystem för blinda, även om Louis Braille inte utvecklade detta system själv Jimenez, et al. Denna utveckling bidrog till att avlägsna ett kulturellt hinder som hade introducerats genom populariseringen av skrivna noter i början av s.


Medan musik tidigare varit en arena där blinda kunde delta på lika villkor, innebar övergången från minnesbaserad framförande till notationsbaserad framförande att blinda musiker inte längre kunde konkurrera med seende musiker. Kersten. musikaliskt notsystem blev nödvändigt för professionell jämlikhet mellan blinda och seende musiker Kersten, punktskrift banade väg för dramatiska kulturella förändringar i hur blinda behandlades och de möjligheter som fanns för dem. I denna mening bidrog punktskrift till bredare sociala förändringar i blindhetsstatus.


Nya tillgänglighetsverktyg ger praktiska fördelar för dem som behöver dem, men de kan också förändra perspektiv och attityder hos dem som inte gör det. Bullock, J. Historien om Louis Braille. Archives of Ophthalmology, 11, Herron, M. Blind visionär. Jiménez, J. Biografi om Louis Braille och Uppfinningen av punktskriftalfabetet. Survey of Ophthalmology , 54 1 , — Kersten, F. Historia och utveckling av blindskriftsmusikmetodik. The Bulletin of Historical Research in Music Education, 18 2. Weygand, Z. De blinda i det franska samhället från medeltiden till Louis Brailles århundrade. Stanford: Stanford University Press. En uppsats är en fokuserad skrift som förklarar, argumenterar, beskriver eller berättar.


På gymnasiet kan du behöva skriva många olika typer av uppsatser för att utveckla din skrivförmåga. Akademiska uppsatser på högskolenivå är vanligtvis argumenterande: du utvecklar en tydlig avhandling om ditt ämne och argumenterar för din position med hjälp av bevis, analys och tolkning. Strukturen för en uppsats är uppdelad i en introduktion som presenterar ditt ämne och avhandlingsförklaring, en kropp som innehåller din djupgående analys och argument, och en slutsats som sammanfattar dina idéer. Kroppens struktur är flexibel, men du bör alltid ägna lite tid åt att tänka på hur du kan organisera din uppsats för att på bästa sätt tjäna dina idéer. Din uppsatsintroduktion bör innehålla tre huvudsakliga saker, i denna ordning:.


Längden på varje del beror på längden och komplexiteten på din uppsats. Ett examensarbete är en mening som sammanfattar det centrala i din uppsats eller uppsats. Allt annat du skriver bör relatera till denna nyckelidé. En ämnesmening är en mening som uttrycker huvudpoängen i ett stycke. Allt annat i stycket bör relatera till ämnessatsen. På högskolenivå måste du korrekt citera dina källor i alla uppsatser, forskningsartiklar och andra akademiska texter förutom tentor och övningar i klassen. Lägg till ett citat när du citerar, parafraserar eller sammanfattar information eller idéer från en källa. Du bör också ange fullständig källinformation i en bibliografi eller referenslista i slutet av din text.


Det exakta formatet på dina citat beror på vilken citeringsstil du instrueras att använda. De vanligaste stilarna är APA, MLA och Chicago. Shane avslutade sin magisterexamen i engelsk litteratur i och har arbetat som skrivhandledare och redaktör sedan han började korrekturläsa och redigera uppsatser med Scribbr på försommaren. Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator. Håll muspekaren över de markerade delarna medan du läser för att lära dig vad de gör och varför de fungerar. Referenser Bullock, J.


Du kan också använda dem för att öva och förbättra dina skriv- och organisationsförmåga, lära dig att framföra och presentera argument, samt välja rätt vokabulär. Använd informationen från forskningsuppsatsprovet för att skriva din uppsats eller uppsats. Du kan också kontakta oss för mer information genom att ringa oss ett avgiftsfritt samtal eller starta en chattkonversation online. Fortsätt och använd våra exempelpapper och uppsatser för att förbättra dina akademiska skrivfärdigheter! Detta är ett exempel på "varför jag vill bli sjuksköterska", som krävs för att bli antagen. Idrottskulturen är en viktig del av den övergripande collegeerfarenheten vid många amerikanska universitet.


Det kanske inte är orimligt Om du är på väg att gå in på NY University, behöver du förmodligen ett utmärkt exempel på "varför NYU-tilläggsuppsats". Det är en The s roman, The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald är en av de viktigaste romanerna i The Jazz Age. Mitt drömjobb är affärsanalytiker. Jag älskar det faktum att en affärsanalytiker fungerar som en länk mellan Effektiv integration av etos, patos och logotyper fungerar tillsammans för att påverka publikens åsikter. I sportreklam, etos Röken som släpps ut från fabrikerna till atmosfären är skadlig för människors och djurs hälsa och miljöskador. Ta en titt på detta "är college värt det" uppsatsprov och se till att du fattar rätt beslut om På grund av det ökande skriket från patienter med cancer och deras efterfrågan på uppmärksamhet är det viktigt att sortera en omvårdnad är en snabbt växande yrke.


Utvecklingen av mitt intresse motiverades av erkännandet av utvecklingen inom Som legitimerad sjuksköterska finns det en utomordentlig förmåga att utföra meningsfullt arbete gentemot dem som behöver assistans mest. Det finns olika dynamiker som dikterar sjukvårdsbranschens status i världen idag. Transkulturell omvårdnad är När man etablerar en hälsovårdsklinik är det viktigt att fastställa vilken klientpopulation som kliniken kommer att se. Airbnb är ett företag som tillhandahåller olika typer av boendetjänster. Belize är ett land som ligger nära Medicare-ersättningar är de betalningar som görs till sjukhuset eller läkare på uppdrag av Medicare-mottagaren för tjänsterna. Under de senaste decennierna har många företag letat efter billig arbetskraft i andra länder för att öka sina vinster.


Bästa forskningsuppsatsprover som kommer att inspirera dig Läs forskningsuppsatser, terminsuppsatser och uppsatser skrivna av våra professionella skribenter och använd dem gärna som en inspirationskälla och idéer för ditt eget akademiska arbete. Generiska väljare. Endast exakta matchningar. Sök i rubriken. Sök i innehåll. Sök i utdrag. Sök i inlägg. Sök på sidor. AA Rose For Emily Redovisning Annonskampanj Beroende Antagning Reklam Afrika Jordbruk Alkohol Amazon Amerikanska inbördeskriget Amerikansk kultur Amerikansk litteratur Amerikansk film Analytisk anatomi Forntida kultur Forntida historia Forntida litteratur Djuretik Antigone Apple Applikationsarkitektur Argumentativ Konst Konsthistoria Konst Mästerverk Artikel Analys Asien Astronomi Atemotorism Aviation Tillbaka till toppen.


B Bankverksamhet Basketboll Beteendepsykologi Beowulf Bibel Biologi Bioteknik Svarta historia Svarta liv Matter Bok Hjärna och neurovetenskap Brand Brave New World Brexit Brittisk historia Brittisk litteratur Buddhism Budget Mobbning Affärsanalys Affärsanalys Affärsfallstudier Affärskommunikation Affärsetik Affärsrätt Företagsledning Tillbaka till toppen. D Dans Dans Dante Data Dödsstraff Beslutsfattande Definition Demokrati Beskrivande design Detektiv Diabetes Digital marknadsföring Diplomati Katastrofdiskriminering Diskussion Sjukdom Disney Cartoons Disorders Mångfald Läkare Dokumentärfilmer Drama Drömmar Droger Dystopi Tillbaka till toppen. E Jordbävningar e-handel Ekonomisk utveckling Ekonomisk teori Ekonomi Utbildning Utbildning Teknik Val Känslor Empati Anställd Utbildning Sysselsättning Energiutveckling Teknik Underhållning Miljö Miljövetenskap Erich Maria Remarque Ernest Hemingway Etiskt ledarskap Etik Europeisk historia Europeiska unionen Eutanasi Evolution Exakta vetenskaper Expository Tillbaka till toppen.


F Facebook Familj Familjeproblem Kända författare Fantasy Mode Rädsla Feminism Filmanalys Finansväsen Mat Fotboll Ford Rättsmedicinska bevis Rättsmedicin Frankenstein Bedrägeri Frihet Fransk Litteratur Vänskap Tillbaka till toppen. G Gambling Genteknik Genetik Geografi George Orwell Global ekonomi Global politik Globala problem Gud Google Regering Grön teknik Vapenkontroll Tillbaka till toppen. H Hamlet Lycka Harry Potter Hälsa Sjukförsäkring Hälsovård Hälsovetenskap Hälsovetenskap Hälsovård Etik Sjukvård Innovationer inom hälsovården Hjärtsvikt Mörkrets hjärta Hjälte Gymnasium Hinduism Historia Asiens historia Latinamerikas historia Religionshistoria Hitchcock Filmer Hobby Semester Förintelse Hemlöshet Sjukhus Mänskligt beteende Mänsklig natur Mänskliga resurser Mänskliga rättigheter Tillbaka till toppen.


I Identitet Immigration Immigration till USA Indien Ojämlikhet Information Informationssäkerhet Informationsteknik Informativ innovation Internationella relationer Internetuppfinningar Investering Iran Irak Islam Israel Tillbaka till toppen. J Jazz Jobbintervju John Steinbeck Journalistik Judendom Rättvisa Ungdomsbrottslighet Tillbaka till toppen. K King Lear Knowledge Korea Kuwait Tillbaka till toppen. L Labour Labour Unions Latinamerika Juridik Juridik Etik Ledarskap Ledarskapsstudier Ledarskapsteorier Inlärningslagstiftning HBT Liv och död Lincoln Lingvistik Litteratur Logik Förlust av varelsen Tillbaka till toppen. M Macbeth Man Management Management Teori Tillverkning Marijuana Legalisering Marknadsföring Marknadsplan Marxism Matematik Media Medicin Medeltida historia Mental hälsa Militär Militär Ledarskap Moderna konflikter Moderna litteratur Moderna filmer Pengar Moral Moraliska värderingar Motivation Filmrecension Filmer Museum Musik Muslimsk mytologi Tillbaka till toppen.


N Berättelse Nationell kultur Nationell ekonomi Nationell musik Indians historia Natur Nätverk Nyheter Nobelpris Roman Kärnkraft Sjuksköterska Utövare Sjuksköterskor Sjuksköterska Sjuksköterska Utbildning Omvårdnad Informatik Omvårdnad Ledarskap Nutrition Tillbaka till toppen. O Fetma Oceanografi Oidipus Organisationskultur Oscarsfilmer Oscar Wilde Othello Annat Tillbaka till toppen. P Målning Paradise Lost Patient Patriarkat Människor Personlig Övertygande Farmakologi Filosofer Filosofer Dikt Poesi Polis Brutalitet Politisk kris Politiska partier Politik Politologi Förorening Popmusik Populärkultur Befolkning Fattigdom Graviditet Fängelse Problemlösning Process Produktion Programmering Projektledning Prostitution Protestantism Psykologi Psykoterapi PTSD Public Relations Tillbaka till toppen.


R Rasism Rap Musik Rekrytering Rekryterande relationer Religion Forskning Forskare Restaurang Pensionsrevolution Retorisk analys Risk Robotik Rockmusik Romantism Ryssland Tillbaka till toppen. S Saudiarabien Schizofreni Skola Science Fiction Vetenskap Historia Vetenskaplig forskning Säkerhet Självreflektion Sex Shakespeare Sherlock Holmes Skjutningar Sir Gawain och den gröna riddaren Slaveri Småföretag Smartphone Rökning Social institution Sociala medier Sociala nätverk Sociala normer Sociala problem Socialpsykologi Socialism Samhälle Sociologi Mjukvara Rymden Tal Sport Starbucks Statistik Stephen King Böcker Stereotyper Streamingtjänster Stress och depression Studentmissbruk Självmord Utbud och efterfrågan Hållbarhet Hållbar energi Tillbaka till toppen.


T Skatter Undervisning Lagarbete Teknik TV Terrorism Canterbury-sagorna Degeln Gilgamesh-eposet The Great Gatsby Vikten av att vara allvar Lotteriet Teologi Teorier och begrepp Terapi Tidshantering Turism Handel Transport Behandling Trump Tillbaka till toppen.

No comments:

Post a Comment