Thursday, January 27, 2022

Uppsats med apa-format

Uppsats med apa-format



Dubbelmellanrum all text på uppsats med apa-format titelsidan och lägg till ett extra mellanslag efter titeln. Fäst inlärningsidéer. APA Sample Paper Note: Denna sida återspeglar den senaste versionen av APA Publication Manual i. Hur man skriver ett vetenskapligt sammandrag. Den första delen måste innehålla namnet på författaren och både symbolen och URL:et för ORCID iD.





Få tillgång till online skrivtjänst



Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University, uppsats med apa-format. När du skriver ut den här sidan måste du inkludera hela det juridiska meddelandet, uppsats med apa-format. Alla rättigheter förbehållna. Detta material får inte publiceras, reproduceras, sändas, skrivas om eller omdistribueras utan tillstånd. Användning av denna webbplats innebär att du accepterar våra villkor för rättvis användning. Obs: Den här sidan återspeglar den senaste versionen av APA Publication Manual i. Motsvarande resurs för den äldre APA 6-stilen finns här. Mediafiler: APA Sample Student PaperAPA Sample Professional Paper. Den här resursen är förbättrad av Acrobat PDF-filer. Ladda ner gratis Acrobat Reader. Obs: APA Publication Manual, 7:e upplagan specificerar olika formateringskonventioner för student- och professionella uppsatser i.


Dessa skillnader sträcker sig mest till titelbladet och löphuvudet. Avgörande är att citeringsmetoderna inte skiljer sig mellan de två pappersstilarna. Men för din bekvämlighet har vi tillhandahållit två versioner av vår Uppsats med apa-format 7 exempelpapper nedan: ett i studentstil och ett i professionell stil. Obs: I tillgänglighetssyfte har vi använt "Spåra ändringar" för att göra kommentarer längs marginalerna på dessa exempel. De som författats av [AF] anger förklaringar av formatering och [AWC] anger instruktioner för att skriva och citera i APA 7. Hitta information För Hitta information För akademiker Antagning Aktuella studenter Friidrott Om Karriärer Blivande studenter Forskning och partnerskap Snabblänkar Ansök Nyheter President Butiksbesök Ge akut. Purdue Online Writing Lab College of Liberal Arts. Writing Lab Purdue OWL Research Kontakt Webbkarta.


Research and Citation APA Style 7th Edition APA Formatting and Style Guide 7th Edition. Välkommen till Purdue OWL Den här sidan kommer till dig uppsats med apa-format OWL vid Purdue University. APA Sample Paper Note: Denna sida återspeglar den senaste versionen av APA Publication Manual i. Mediafiler: APA-exempel på studentpapperuppsats med apa-format, APA Sample Professional Paper Den här resursen är förbättrad med Acrobat PDF-filer. Ladda ner den kostnadsfria Acrobat Reader Obs! APA Publication Manual, 7:e upplagan specificerar olika formateringskonventioner för student- och professionella uppsatser i.


APA 7 Student Paper: APA 7 Professional Paper:.





uppsats om globala klimatförändringar



Andra stycket bör visa varje förändring i anknytning eller eventuella dödsfall för författarna. Tredje stycket bör inkludera alla avslöjanden eller bekräftelser, såsom studieregistrering, öppen praxis och datadelning, avslöjande av relaterade rapporter och intressekonflikter, och erkännande av ekonomiskt stöd och annan hjälp. Fjärde stycket bör innehålla kontaktuppgifter till motsvarande författare. Med andra ord, en professionell tidnings titelsida kommer att innehålla titeln på papper flush vänster i alla versaler och sidnumret flush höger, medan en studenttidning bara kommer att innehålla sidnumret flush höger. Börja en ny sida.


Din abstraktsida bör redan innehålla sidhuvudet som beskrivs ovan. Börja med nästa rad, skriv en kortfattad sammanfattning av nyckelpunkterna i din forskning. Gör inte indrag. Ditt abstrakt bör innehålla åtminstone ditt forskningsämne, forskningsfrågor, deltagare, metoder, resultat, dataanalys och slutsatser. Du kan också inkludera möjliga konsekvenser av din forskning och framtida arbete som du ser kopplat till dina resultat. Ditt sammandrag ska vara ett enda stycke med dubbelt mellanrum. Ditt abstrakt bör vanligtvis inte vara mer än ord. Du kanske också vill lista nyckelord från din uppsats i ditt abstrakt.


För att göra detta, dra in som du skulle göra om du skulle börja ett nytt stycke, skriv Nyckelord: kursiv , och ange sedan dina sökord. Att lista dina nyckelord hjälper forskare att hitta ditt arbete i databaser. Se vårt exempel på APA-papper för att se ett exempel på ett APA-papper. Du kan också besöka vår sida för ytterligare resurser för fler exempel på APA-dokument. Sidmallen för den nya OWL-webbplatsen innehåller inte bidragsgivarnas namn eller sidans senast redigerade datum. Men vissa sidor innehåller fortfarande denna information. Purdue Online Writing Lab. Resursens titel. Allmänna vanliga frågor om skrivande. Bidragsgivarnas namn.


Senaste redigerade datum. Sidnamn. Hitta information För Hitta information För akademiker Antagning Aktuella studenter Friidrott Om Karriärer Blivande studenter Forskning och partnerskap Snabblänkar Ansök Nyheter President Butiksbesök Ge akut. Purdue Online Writing Lab College of Liberal Arts. Writing Lab Purdue OWL Research Kontakt Webbkarta. Research and Citation APA Style 7th Edition APA Formatting and Style Guide 7th Edition. Välkommen till Purdue OWL Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University. Allmänt format Obs: Den här sidan återspeglar den senaste versionen av APA Publication Manual i.


Använd exemplet längst ner på denna sida för att citera Purdue OWL i APA. Allmänna APA-riktlinjer Din uppsats ska vara maskinskriven och placerad med dubbelt mellanrum på papper i standardstorlek 8. Typsnitt Den 7:e upplagan av APA Publication Manual kräver att det valda teckensnittet är tillgängligt i. Större pappersavsnitt Din uppsats bör innehålla fyra huvudavsnitt: titelsidan, abstrakt, huvuddelen och referenser. Titelsida Obs: APA 7 ger lite olika anvisningar för formatering av titelsidorna för professionella uppsatser e. En studentuppsats bör inte innehålla en författaranteckning. Det krävs inte för studentuppsatser, enligt APA-stil. Din instruktör kan dock begära en. Om du inkluderar ett sammandrag bör det inte vara mer än ord, även om detta kan variera beroende på instruktörens krav.


Din uppsats bör också innehålla en referenslista med alla källor som citerades i din uppsats,. För en uppsats i APA-stil kommer texten att inkludera själva uppsatsen: Inledningen, brödtexten och slutsatsen. För professionella uppsatser, vanligtvis inte studentuppsatser, innehåller varje sida i uppsatsen också ett löpande huvud uppe till vänster. Det löpande huvudet är en förkortad form av titeln, ofta de första orden, och bör inte vara mer än 50 tecken inklusive mellanslag. Förutom att se till att du citerar dina källor ordentligt och presenterar information enligt reglerna för APA-stil, finns det ett antal saker du kan göra för att göra skrivprocessen lite lättare.


Börja med att välja ett bra ämne att skriva om. Helst vill du välja ett ämne som är tillräckligt specifikt för att du ska kunna utforska och utforska ämnet, men inte så specifikt att du har svårt att hitta informationskällor. Om du väljer något för specifikt kan det hända att du inte har tillräckligt att skriva om. Om du väljer något för allmänt kan du uppleva dig själv överväldigad av information. Börja göra forskning så tidigt som möjligt. Börja med att titta på några grundläggande böcker och artiklar om ditt ämne för att hjälpa till att utveckla det ytterligare. Vad är frågan du ska besvara med din uppsats? Vilken inställning kommer du att ta till ämnet?


När du är mer bekant med ämnet, skapa en preliminär källlista med potentiella böcker, artiklar, uppsatser och studier som du kan komma att använda i din uppsats. Kom ihåg att alla källor som används i din uppsats måste inkluderas i ditt referensavsnitt. Omvänt måste alla källor som anges i dina referenser citeras någonstans i din artikel. Med forskning i hand är du redo att börja. Vissa människor gillar att skapa en disposition för att organisera sina argument innan de utarbetar. Du kanske vill börja med en mycket grov översikt och sedan lägga till detaljer.


När du har en detaljerad disposition är nästa steg att översätta den från anteckningar till fullständiga meningar och stycken. Kom ihåg att detta är ett första utkast. Det behöver inte vara perfekt. När du har förberett ett grovt utkast till din uppsats är det dags att revidera, granska och förbereda ditt slutliga utkast. Förutom att se till att ditt skrivande är sammanhållet och stöds av dina källor, bör du också kontrollera noggrant efter stavfel, grammatikfel och möjliga formateringsfel. När du citerar information eller citat från en intervju kräver APA-formatet att du citerar källan, hur informationen samlades in och datumet för intervjun. De bör dock inte inkluderas i referensdelen, eftersom de inte är något som en läsare kan hitta i någon publicerad källa eller sökbar databas.


Istället bör informationen citeras inom parentes i huvuddelen av texten. Heathfield, personlig kommunikation, 9 maj, Om uppsatsen finns i ett kapitel i en bok, redigerad samling eller antologi, anger APA-formatet att du ska ange efternamn, förnamn, uppsatsens titel, samlingens titel, förlag, år. och sidintervall. Till exempel: Smith, John, "The Light House," A Book of Poems , redigering av Peter Roberts, Allworth Press, , pp. Enligt APA-format är en tvådelad uppsats formaterad på samma sätt som en uppsats, men du måste skapa två titelsidor. Om du inkluderar ett kort direktcitat i din uppsats i APA-format måste du citera författare, publiceringsår och sidnummer p.


eller sidnummerspann pp. Försättsbladet eller "titelsidan" för en uppsats i APA-format bör alltid innehålla titeln på din uppsats, ditt namn och skoltillhörighet samt kursens titel, instruktörens namn och datum, om din lärare begär det. Har du någonsin undrat vad din personlighetstyp betyder? Anmäl dig för att få veta mer i vårt nyhetsbrev för Healthy Mind. Nagda S. Hur man skriver ett vetenskapligt sammandrag. J Indian Prosthodont Soc. American Psychological Association. Publiceringsmanual för American Psychological Association 7:e upplagan. Washington DC: American Psychological Association; Innehållsförteckning Visa alla.

No comments:

Post a Comment